Aanmelding

Wanneer u zich wilt aanmelden, kunt u mij een mail sturen op info@vanvlietpsychotherapie.nl. Wanneer u uw vraag, uw telefoonnummer en emailadres doorgeeft kan ik u vervolgens een aanmeldformulier opsturen. Dit probeer ik binnen 7 werkdagen te doen.

Afspraken zullen online zijn op donderdag (mijn werkdag in de praktijk).

Om u te kunnen aanmelden heeft u een recente verwijsbrief van de huisarts voor de Generalistische Basis GGZ of Specialistische GGZ nodig. Ook vraag ik u voor het eerste gesprek een kopie van uw paspoort of rijbewijs en uw verzekeringspas via de beveiligde mail te sturen, naast het ingevulde aanmeldformulier en de verwijsbrief van de huisarts. Zonder verwijsbrief zal uw intake en/of behandeling niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar.

Werkwijze bij intake

Tijdens het eerste intakegesprek zullen we nader kennismaken en zullen we uw klachten en de doelen waaraan u wilt werken in kaart brengen. Soms is een tweede intakegesprek wenselijk.

In het adviesgesprek zullen we bespreken of ik denk dat mijn praktijk u verder kan helpen of dat een andere vorm van hulpverlening mogelijk beter geschikt is. Als u kunt starten met behandeling bij mijn praktijk dan doe ik u een behandelvoorstel in de vorm van een behandelplan. Als u daarmee instemt start de therapie.

Tijdens de therapie kunnen af en toe vragenlijsten afgenomen worden om te meten of de behandeling resultaat heeft en of u het behandelcontact als zinvol ervaart.

Wachttijden

Er is op dit moment een aanmeldstop voor individuele therapie en er is geen wachttijd voor online een aantal gesprekken relatietherapie.

Er is geen wachttijd tussen intake en behandeling.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

AVG

Sinds eind mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Als praktijk dienen we ons ook aan deze regelgeving te houden. 

Kwaliteitsstatuut